EKONOMITJÄNSTER

Vi utför löpande bokföring åt små som stora företag. Alla företag måste enligt lag registrera alla ekonomiska händelser i företaget. Bokföring är det vi är experter på. Vi utför bokföringsuppdrag både hos våra kunder och på kundens kontor. Vi hjälper även till att systematisera rutinerna för att förenkla bokföringen så att det blir en naturlig del av det dagliga arbetet.

Bokföringen måste med jämna mellanrum kontrolleras så att allt stämmer. Vi hjälper er med att kontrollera er bokföring så att allt stämmer. Med bra rutiner och bra ordning underlättas sedan bokslutet.

Vi kontrollerar ert kund och leverantörsreskontra så att ni fakturerar i tid och bevakar era fakturor som skall betalas av er eller er kund. Trots ett krångligt namn är det i själva verket bara in och utbetalningar som sker i företaget.

När räkenskapsåret är till ända så skall bokslut göras och lämnas in till skatteverket. Detta är underlaget för beskattning och eventuella utdelningar. Det ordnar vi också!

Årsredovisning hänger ihop med bokslutet men innehåller också annan information som aktiebolag måste lämna in till Bolagsverket.

När bokslutet är gjort är det dags att göra företagets inkomstdeklaration som skall lämnas in till myndigheterna. Men lugn, det fixar vi också!

Under året ser vi till att löpande redovisa moms, arbetsgivaravgifter och andra skatter till skatteverket. Om ni exporterar inom EU så måste även en export deklaration lämnas in.

Vi hjälper även till med löneadministration som tex betala ut löner, se till att semesterskulden registreras, semesterersättningar, frånvaro och hålla kontakt med skatteverket.

Vi hjälper till med skattefrågor, prognoser, budget och andra frågor som gäller företagande.

Vilken bolagstyp skall jag välja? Vi hjälper dig med det och även registrering hos alla instanser.

Vi kan hjälpa er med avregistrering eller förmedla ert bolag till en eventuell köpare i stället för avregistrering.

Tel: 0709-26 02 37 jessica@akromat.se

Arabygatan 82 B, 352 46 Växjö